Nyskapende smaksmeny med de beste råvarene, Tri Ky

Restaurant:

Tri Ky


Kjøkken:

Asiatisk


Meny og pris:

Tasting sharing menu 750,-

8 ulike retter


Prisklasse:

Middels


Adresse:

Vulkan 2, 0182 Oslo


Frisk start
Svært appetittvekkende! Japansk vri på østers; fine de clair østers med ponzusaus, smaksolje og lakserogn - nam!Oslos beste sashimiretterVakre skiver med silkesmyk laks ble servert i en sinnsykt god jalapeñosaus. Perfekt balansert; tangy, syrlig, søtlig, og aromatisk - alt klaffet i munn.

Visuelt tilfredsstillende! Rødbet-marinert kveite ceviche ble servert i en fantastisk tykk og glatt trøffel- og spicy ponzusaus med flott ettersmak av umami og trøffel.


Disse to sashimi rettene er de beste jeg har smakt i Oslo!NigirifestWhite fish nigiri. Basert på dagens ferske levering.

Hamachi med umeshi miso.

Havabbor med røkt soyasaus og tørket shiso.

Flambert rødbertmarinert-kveite med brunet smør.Kveldens høydepunkt og overraskelse

Chef special nigiri. Basert på dagens ferske levering.

Ikke var det bare de beste råvarene, men de beste kuttene på fisken!

Bluefin tuna, chutoro også kalt middels fet tunfisk medtrøffelkrem, gressløk og 5 års lagret soyasaus. Akkurat som smør, smeltet i munn. Fy søren så godt!


Flambert salmon belly med teriyakisaus. Denne også, forsvant altfor fort i munnen. Haha.


Grillet sjøkreps med yuzu syltetøy/marmelade. Sjøkreps er alltid godt! Jeg personlig syns sjøkreps er mye bedre enn hummer. Enig eller uenig?

Helt perfekt pannestekt torsk ble servert med grillet asparges, løyrom og fritert gulrot på toppen. Og sammen med en nydelig, rund, glatt og smaksrik soyasmør-saus!Asiatisk klassiker
Crispy duck med dampede pannekaker, hoisinsaus, supertsterk chilisaus, syltede gulrøtter og daikon, purreløk og agurk. Jeg har utallige ganger fått servert tørr og overstekt crispy duck på restauranter, så jeg er alltid litt skeptisk. Denne var heldigvis ikke sånn! Kjøttet var herlig saftig og pent revet.


Frisk og lett avslutningLuchee panna cotta med sitrus granite og kokosnøtt sorbet, ferske jordbær og en litt spicy saus. Digg!


Anbefaler?

Dette var en svært spennende, nyskapende og kreativ meny! 750,- for hele 8 ulike retter - mye for pengene. Ingrediensene var riktig tempererte, de var svært generøse på valg av råvarer, spesielt i nigirien - helt uforglemmelig og magisk! Andre servering med sashimi euroforisk. Anbefaler for deg som ønsker å oppleve unik og original asiatisk mat.