Artig pastakurs holdt av Gloria Varini og Siri Helen, TrueStory

Annonse / sponset opplevelse av TrueStory


Litt om kursholderneDet er Gloria Varini og Siri Helen Winther som er kursholderne til pastakurset. Gloria er mangeårig restauratør og utdannet innenfor vin i Italia, så hennes spesialitet er nettopp vin og pasta. Siri Helen Winther er 4. generasjon yster og har spesialisert seg innen osteproduksjon de siste 15 årene.


Sted: Winther Artisan Food & Restaurant

Adresse: Grundingen 3, 0250 Oslo

Tid: 2 timers introduksjonskurs

Du kan lese mer om pastakurset HER


Alle fikk tildelt en plass med ingredienser, utstyr og forkle.


Kurset startet med ett glass vin til velkomst og gjennomgang om hvordan man lager perfekt pastadeig. Videre fikk vi info om innholdet i de to begrene. Den grønne var en blanding av Parmigiano Reggiano, ricotta, pecorino, grønnkål, svartkål, spinat og basilikum. Og den beige var pastadeig laget av egg og mel (helst ikke noe salt sa Gloria).


Viner som ble servert i løpet av kurset:

Hvitvin

Tre Ripe Pievalta, Verdicchio di Jesi

Pflüger, Riesling Michelsberg

Rødvin

Begali Lorenzo, Ripasso della Valpolicella
Første oppgaven var å rulle ut pastadeigen og kutte i tynne plater.Og første form å lære var den velkjente formen "ravioli".

Gloria gikk rundt til hvert bord og demonstrerte hvordan vi skulle pakke neste form. Som var "tortellini".


Da var vår tur til å prøve.... Samboer kjørte sitt eget løp som dere ser!


Vi fikk også muligheten til å prøve å lage platene med pastamaskinen. Det er naturligvis enklere enn å kjevle.Siste formen vi lærte å brette var den minste pastaformen jeg noen gang har sett, kalt "cappelletti". Kjempesmå og søte "hatter".Etter å ha brukt opp deigen fikk vi take away esker for å ta med mesterverket hjem!

Avslutningsvis fikk vi smake på pastaoppskriften som vi hadde jobbet med i formen "ravioli", det ble servert med salviesmør og parmesan. Perfekt al dente, enkelt og godt!
Om du ønsker å gi en opplevelse i gave til en venn eller kjære kan du bestille fysisk gavekort som kommer i en fin tynn eske med dekorativt kort inni.

Du kan lese mer om pastakurset HER