Over 100 år i Oslo; TheatercaféenVakre og historiske Theatercaféen

Ny meny basert på sesongens råvarer med små innslag fra flere verdenskjøkken.

I utgangspunktet er det ikke sharing/smårett konsept hos Theatercaféen, men det kan de få til om du ønsker å smake på mest mulig - sette sammen din egen smaksmeny, vi var tre personer som delte på fire forretter, fire hovedretter og to desserter.

Sponset mat, ikke sponset anmeldelse.Fy søren! Himmelsk god blåskjell!Spicy moules frites 265,-

Blåskjellen er endelig tilbake på menyen!

Herlig kremet suppe av kokosmelk med fint skum på toppen, god urtesmak av sitrongress, ingefær og generøse biter av korianderblader, med perfekt stekte fries; sprø på utsiden og myk på innsiden, og nydelig luftig aioli! Denne retten anbefaler jeg på det sterkeste! Topp fem beste blåskjellrett i Oslo!
Svært original konstruksjon av den tradisjonelle italienske caprese salaten

Thai Caprese 249,-

Lett og superfrisk salat! Med mozzarella, søte mangobiter, Hanasand tomater, sukkererter, koriander, og den flotte kraftige og duftige urten; perilla, med strålende tekstur av hasselnøtter og peanøtter.Sprø og syrligHjertesalat fra Nøtterøy 169,-

Sprø hjertesalat med pistasjmajones, syltet sitron og friske urter.Koreansk Rå-Biff på Lángosbrød 215,-

Langosbrød med krydret og myk biff, japansk kewpiemajones, nashipære i strimler, sesamfrø, vårløk og pinjekjerner.
Fargefull hage av grønne godsaker
Grillet Avokado 265,-

Grillet avokado, har dere smakt det før? Det ble forvandlet til en helt ny råvare i smak! Servert med Labneh (en type yoghurtost) med geitost, sprø kikerter, rødbet i løvtynne skiver, gulbetekrem, ras el hanout, granateple og lekre spiselige blomstrer. Denne retten er for deg som ønsker å spise mer grønt i kombinasjon med fruktige og knasende elementer!
Kveldens høydepunkt

Pannestekt Piggvar 395,-

Piggvar - en av mine favorittfisk!

Nydelig delikat og flakende fisk med fantastisk sprø stekeskorpe!

Retten ble servert med tomattartar, eksepsjonelt smaksrik blåskjell- & jalapenokrem, krydret chorizomajones, knasende marconamandler og ristet brød som ga god tekstur. Denne må dere smake!
Helt korrekt stekt med magisk saus!Norsk Entrecote 379,-

Helt perfekt medium stekt biff - josepergrillet, passe mørt med flott stekeskorpe, den ble servert med grønn salat, syltet og helstekt løk, sprø brokkoli, pommes frites og en svært estragonaromatisk og passe tykk béarnaise saus, hvorav det fete ble godt balansert ut med et sitruselement - beste béarnaise sausen jeg har smakt i Oslo! Bedre enn mange av mine favorittfranske i Oslo! Anbefaler denne retten!La kniven bli liggende på bordet
“Kalv i Dill” 295,-

Så utrolig flotte farger! Langtidsstekt kalvekjøtt, helt utmerket mykt og mørt! Med babygulrøtter, reddik, løk, sukkererter og nypoteter, i en usedvanlig smaksrik dillsaus!Tid for dessert!


Pistasjiskrem & Aprikosglace 159,-

Kremet pistasjiskrem trukket i søtlig aprikosglace med saltristede mandler, syltet physalisbær og ferske bringebær. Balansert dessert med gode teksturer!
Petit four

Makroner & Sjokoladetrøfler 98,-

Makroner med smak av jordbær og sjokolade, ferske bringebær, og sjokoladetrøffel med fyll av nougatti og pasjonsfrukt.Annet

Indikasjon på kvalitet i en restaurant ligger noen ganger i de små detaljene; isbiter formet som store kuler og surdeigsbrød servert rykende varmt!Video fra besøket


Adlink: