ENDELIG! Koreansk BBQ, Uncle B

Restaurant: Uncle B


Kjøkken:

Koreansk BBQ


Prisklasse:

Middels

295,- per person


Adresse:

PS! Kun take away

Levering koster 139/159kr basert på hvor du bor

Leverer til Oslo, Asker og Lillestrøm


ENDELIG! En av de mest etterspurte konseptene fra OsloNam følgere; koreansk BBQ!


Velg mellom 3 ulike menyer

Entrecote bulgogi, pork belly eller vegetar, 295,- per meny. Vi bestilte alle tre. Alle menyene medfulgte sticky brown rice, masse friske grønnsaker, koreansk vårløksalat, kimchi og salatblader til å lage små wrap. Null stress - grillen leveres sammen med maten og utstyret hentes dagen etter, etter avtale med sjåfør.

Les mer om cocktail miks nedenfor.


Entrecote bulgogi


Strålende møre og herlig krydrede munnfuller! Biff marinert i 24-48 timer i Uncle Bs egen bulgogimarinade av pære, hvitløk og glutenfri soyasaus. De beregner 250g kjøtt per pers.Ssamjang-dip medfulgte entrecote menyen.Pork belly
Deilig fet svineribbe marinert marinert i 24-48 timer røkt koreansk chilipepper, sitron og hvitløk, perfekt klissent og søtlig asiatisk BBQ-saus medfulgte - gjett om vi koste oss!


Vegetar

Menyen bestod av tofu med gochujangdressing, pak choy, skiver av aubergine toppet med sesamolje, gochugaru-chili og tørket hvitløksflak, og japansk Shimeji-sopp. Asiatisk BBQ-saus medfulgte denne menyen også. Jeg er vanligvis ikke så veldig glad i tofu, men når den ble stekt lenge i fett utviklet det seg en utmerket sprø stekeskorpe som var kjempegodt!Siderettene som medfulgte

Sticky rice


Salatblader til å brukes som wrap


Koreansk vårløksalat


Kimchi

Uncle Bs egen oppskrift på hjemmelaget kimchi. Veldig tradisjonelt; kål mikset med løk, hvitløk, ingefær, gochugaru-chilipulver, rekepaste, fiskesaus og vårløk. Fermentert i 10-12 dager. Fantastisk godt! De lager også vegansk kimchi, basert på soyasaus istedenfor fiskesaus og rekepaste.


Assorterte grønnsaker

Dagens var sopp var; kongeøsterssopp, og grønnsaker; søtpotet, butternut squash og squash. Ps. greit å vite; maten er både gluten- og laktosefri, og kan bestilles vegansk.


Hvem står bak Uncle B?

En ung mann på 32 år, som heter Suye Mon - samme eier som står bak Bare Bao. Uncle B-konseptet er inspirert av tiden da Suye bodde i New York, der ble han først introdusert for koreansk BBQ av sin onkel; Bernard - derav Uncle B. De hadde en tradisjon om å møtes to ganger i måneden for å spise koreansk BBQ.


Hvordan konseptet ble til

Etter å ha flyttet tilbake til Norge savnet Suye konseptet; sosial spising i kombinasjon med varm grillplate, friske grønnsaker og krydret kjøtt, det var ingen steder å finne.... Og sånn ble uncle B til! Alt er produsert på deres preppkjøkken på Galgeberg; en haug med ferske og sesongbaserte grønnsaker og koreansk marinert kjøtt, i tillegg til spennende sauser, alt er laget og pakket samme dag som levering, og gassgrill medfølger bestillingen! Ps. grillen blir hentet dagen derpå.


Unike og smakfulle cocktails som vil gi deg følelsen av å bestille direkte fra en bar!

Vi bestilte likeså drikke ettersom Uncle B har samarbeid med DrikkBar. Drikkbar er ny leveringstjeneste som ble lansert i 2020, de tilbyr hjemmelaget cocktail-miks levert rett hjem til deg.

Tjeneste/bar: DrikkBar


Drikke:

Drinker/cocktails


Prisklasse:

69 - 79 ved bestilling hos Drikkbar

79 - 89 ved bestilling hos Uncle B


Adresse:

Kun take away


Jeg har testet flere lag-cocktails-selv-hjenme tjenester...

Jeg tror dette er den beste! Vi bestilte alle 5 smaker. Alt skal være hjemmelaget; fra sirup til tilbehør. Godt balansert; passe sødme, og maks syrlighet og fruktighet - himmelsk godt!


Det eneste man trenger å gjøre selv er å fylle målebegeret med alkohol, helle det i flasken, riste, ha det over i et glass og pynte til med tilbehør.


"Whisky Flower" Favoritt!

Lavendel, sirup, lemon, orange, aquafaba and star anise. Anbefales å mikse med: Whisky - Aberfeldy 12y Single Malt

"Kick boxing" Favoritt!

Jalapeño, pineapple, lime and sirup. Anbefales å mixe med: Tequila - Patron Repesedo.
"Seoul Boy" Favoritt!

Blackberry, lemon, sirup and aquafaba. Anbefales å mikse med: Gin - Bombay Sapphire"Club Vibes" Favoritt!

Passionfruit, liquorice root, lime and sirup. Anbefales å mikse med: Tequila - Patron Silver.
"1 More Thyme"

Timian, lime, rasberry and sirup. Anbefales å mikse med: Rum - Bacardi Spiced.Hvem står bak DrikkBar egentlig?

Det hele ble startet av Tobias Oscar Lerhskov-Schmidt, en utdannet billedkunstner med erfaren bakgrunn som cocktail bartender. For 4 år siden flyttet han fra København til Trondheim hvor han studerte kunst, og har det siste året bodd i Oslo hvor han til daglig jobber på Torggata Botaniske.


Hans interesse for kreativitet, kombinert med lockdown, utløste ideen om å skape en unik cocktailopplevelse for alle, uten at de en gang måtte forlate hjemmene sine.