Nykommer med to michelin-kokker, Xef

..Med erfaring fra anerkjente spanske Michelin restauranter; El Celler de Can Roca, Lera, Disfrutar og Culler de Pau.

Restaurant: Xef


Kjøkken:

Moderne spansk


Prisklasse:

A la carte middels

Set meny 995,- per person middels/høy


Adresse:

Bryggegangen 8, 0252 OsloBoblende godt

Vi startet middagen med Cava, jeg er vanligvis ikke så veldig glad i Cava, men denne falt i smak!Første servering i smaksmeny

Charcuteria med jamon iberico bellota lagret i 48 mnd, iberico lomo bellota, iberico chorizo bellota, manchego 12 mnd, cabrales, marinerte oliven, olivenolje og brød laget selv på huset. Kvalitet kvalitet! Dette lover bra tenkte jeg.

Tirado. Ceviche! En flott delikat lang bit med havabbor ble servert med jalapeno, puffet og sprø gigantmais og aji amarillo, syrlig leche de tigre ble hellet over rett før servering. Digg!!En av mine favoritt-råvarer fra havetCigala. Sjøkreps med hint av rå kjerne - helt perfekt temperert etter min mening. Ble servert med røkt paprika, jalapeno, lakserogn, smaksrik skum laget av reduksjon av røkte skalldyr og achiote vinaigrette. Fantastisk rett!
Gallineta nordica. Uer langtidsstekt i 24 timer i først salt og vann (salmoura), så videre i en unik spansk kjøkkenmaskin på 63 grader i 7 minutter (servitøren sa noe med "ra cook", har prøvd å google men finner ikke på nett), så pannestekt for knasende skinn, fisken ble servert i smakfull 24 timers redusert kraft av kylling og med spinat, ristede mandler, sopp og sprøstekt kyllingskinn. Nok en gang var sjømaten blitt kokkelert på topp nivå, se så saftig kjerne!?
Carillera iberica. Møreste svinekjake av iberisk gris varmebehandlet i rødvin fra Rioja i 36 timer på 66 grader, ble servert med rødbetegelé, asparges valnøtter og sopp. Nydelig kjøtt med fint fettmarmorering.


Xef har to michelin-kokker på huset; kjøkkensjefen og sous chef/dessertsjefen. La Perla Del Mar. Jordbær og hvit sjokolade mousse med sukkerbrød av hasselnøtt, pitahaya og en perle av ingefær og sitron. Perlen skal knuses før du spiser. Se så vakkert presentert! Herlig lett, fruktig og frisk dessert.Fra a la carte menyen

Dere kjenner meg - må smake på mest mulig!

Salpicon 95,-

Reker, paprika, løk, koriander, lime og jalapeno.

Mejillones en escabeche 95,-

Luksus er å slippe å skrelle sjømaten sin selv - haha. Typisk spansk snack. Blåskjell, hvitvin, hvitløk, olivenolje, røkt paprika; pimenton de la vera og laurbærblad. Veldig godt! Denne paprikaen var høyt aromatisk, den må jeg skaffe!Oldemors oppskriftPicadita de morita 95,-

Revet kylling på maisbunn som var sprø på utsiden og myk på siden, ble servert med salsa av røkt chili, syltet rødløk, koriander og lime. Veldig comforting rett. Prøv denne, veldig unik meksikansk-inspirert rett!


Blekksprut-tentakkelPulpo afeira 159,-

Wow for et kunstverk! Gianduja sjokolade (70%sjokolade og 30% hasselnøtt) fylt med ”Dulce de leche”, brownie, fersken-gele og albarino (spansk hvitvin) sorbet. En sjokoladedessert som oppleves lett med strålende teksturer!


Anbefaler

Xef er helt klart et sted erfarne restaurant-gjengangere bør besøke. Ps. Jeg spår en fullbooket restaurant med prisøkning om kort tid. Anbefaler å besøke disse snarest.