Helt klart beste italiener med fokus på norske råvarer på Aker Brygge, Winther

Nykommeren Winther Aker Brygge åpnet i juni 2020, og dette stedet satser stort; restaurant, pizzeria, økologisk ysteri og matbutikk - alt på samme sted.


Restaurant:

Winther Aker Brygge


Kjøkken:

Italiensk med egenproduserte økologiske norske råvarer *fra Winther Ysteri

Pizza, pasta, skalldyr, fisk og kjøtt


Bydel:

Aker Brygge


Prisklasse:

Middels


Åpningstider:

Lunsj og middag


Adresse:

Grundingen 3, 0250 Oslo


*sponset mat


Oslos første by ysteri

Meieribestyrer Siri Helen Winther har hele sin yrkeskarriere jobbet med norske råvareprodusenter og de siste årene har hun vært dommer for World Cheese Award, også kalt verdensmesterskapet i ost.


Siri sin mormor, oldemor og tippoldemor ystet ost i Lofoten. Denne håndverkskunsten, kunnskapen og historien ønsker Winther Aker Brygge å vise frem og dele. De har derfor bygget et by-ysteri slik at det er en helt åpen produksjon med innsyn for gjester både på utsiden av lokalene og på innsiden.


Winther Aker Brygge yster oster på økologisk upasteurisert melk fra Grøndalen Gård (Les mer om gården HER). Kuene fra gården beiter på verdifulle kulturbeiter i ravinedaler ned mot Glomma. Her er det et stort mangfold av gressarter, kløverarter, blomster og urter. Hva kuene spiser setter smak og karakter på ostene. På samme måte blir melken annerledes når ku og kalv går sammen. Grøndalen gård er dyrevelferds merket, dette er noe som er viktig for restauranten. Gården lar kua få gå sammen med kalven sin i 2 måneder. Restauranten jobber tett med bonden for å lage de beste produktene.Winther Ysteri - Unikt konsept
Bestill dagsfersk burrata i restauranten eller over disken i butikken. Meget koselige navn på deres egenproduserte økologiske oster! Snøball Mozzarella, Snøball Burrata, Kramsnø Ricotta og Snøfall Stracciatella.


Snøball er en ferskost i mozzarella familien. Den selges dagsfersk i delikatessebutikken og brukes på alle surdeigs pizzaene og i pastaene.


Snøball med fløtekjerne er en ferskost i burrata familien fylt med deilig fløtekjerne. Den selges dagsfersk i delikatessebutikken og som egen rett i restauranten.


Snøfall er en stracciatella. Den selges i delikatessebutikken og som egen rett i restauranten.


Ideen bak de norske navnene er at alle snøkrystaller er unike. Når snøkrystaller utvikler seg er de avhengig av temperatur og forhold - akkurat som oster - ulike og unike.DelikatessebutikkHvordan smakte osten?

Snøball, burrata med salat og surdeigsbrød med smør 165,-, ansjos kostet 30,- i tillegg


Vi startet enkelt med deres egenproduserte burrata med ansjos, salat av romano, tomat, agurk og reddik. Mange av dere lurer sikkert på; hvordan smakte osten? Vi var tre rundt middagsbordet og alle enige om at det smakte som original vare fra Italia! Fast på utsiden, myk og kremet på innsiden, trevlete tekstur, mild og melkete i smaken - nydelig.

Spekemat

Spekemat med Ille brød og smør 160,-


Parmaskinke og fennikelsalami - skåret i flotte tynne skiver.Ostefat

4 oster servert med rugbrød og eplekompott 150,-


Dagens oster var; norsk fastost Høvding Sverre, fransk Langres, fransk geitemelkost med aske på utsiden Olivet Cendre, og Engelsk blåmuggost Stilton.Napolitansk pizza - sykt god pizzabunn!


5 norske oster med sommertrøffel 220,-

Snøball mozzarella fra Winther ysteri, snøfall stracciatella Winther ysteri, caciocavallo Winther ysteri, råblå fra Grindal ysteri og jærosten fra Voll ysteri.

Pizzadeig laget av en miks av norskprodusert og økologisk mel fra Holli Mølle og italiensk mel. Gjæret i hele 72 timer! Herlig boblende luftig skorpe med "brente flekker", sprø og tynn bunn, og muligens Oslos aller mest elastiske bunn! Himmelsk godt! Er du en pizzaskorpe-elsker kommer du til å digge denne pizzaen! Jeg har tidligere smakt mange 4-5 oster typ pizza, denne hadde en godt balansert ostemiks derav ikke overvekt av blåmuggost-smak som mange andre har.

Anbefaler på det sterkeste!

Fra grisen. Tomat, mozzarella, norsk coppaskinke eller italiensk parmaskinke, Snøball-burrata og ruccula 220,-For en dedikasjon


Tagliatelle, kjøttboller, het-tomatsaus og stracciatella (fra Winther Ysteri) 205,-


I tillegg til egenprodusert ost, lager disse også egen pasta! Pasta kokt på riktig italiensk vis; al dente. Vidunderlige saftige kjøttboller i grov tomatsaus, sausen hadde en liten smule styrke. Anbefaler denne retten.Vegetar som ikke smaker kun grønt og salt

Vegetarpasta 205,-


Pasta rigatoni i nydelig kremet og smaksbombe av en steinsoppsaus! Under spinaten var det brokkoli, tomat og mozzarella.Kveldens klimaksFisk-og skalldyrsfest 565,-

Sjømat tatt til nye høyder! Gratinert kongekrabbe fra Trondheim med urtesmør, BBQ glasert uer, saus fermentert i fire måneder med salsa verde på toppen, hvitvinsdampet blåskjell i chili tomatsaus og stracciatella, flatbrød med laksetartar og sprøstekt løk, ceviche av villkveite med avokado, chili, vårløk og lime, løyrom toast med creme fraiche og dill, grønn salat med ricotta, og Ille brød med smør.

Anbefaler denne retten på det sterkeste!Kjøkkensjefen Marens sjokoladekake


Sjokoladekake med sjokoladekrem, melkeis og sitronkrem 125,-
En av de bedre dessertene jeg har smakt på en stund

Yoghurtsorbet fra Winther Ysteri med syltede plommer fra Hardanger og smørstekt rugbrødsmuler 95,-

Denne desserten er for deg som ikke er glad i søte og tunge desserter. Herlig lett, frisk og søtsyrlig yoghurtsorbet akkompagnert med saftig plommer, aromatisk timianolje og rugbrødsmuler som ga retten en fantastisk tekstur.

Anbefaler på det sterkeste!

Full video fra besøket