Oslos første indiske fine dining, Nimbu

Restaurant:

Nimbu


Kjøkken:

Indisk


Prisklasse:

Middels/høy


Adresse:

Rostockgata 64, 0194 Oslo


For en LEKEN matopplevelse!

Dere vet hvor glad jeg er i den største og lengste menyen..Nyskapende, moderne og spennende indisk fine dining. Jeg garanterer at du ikke vil finne noe lignende smaksmeny andre steder i Oslo! Da tenker jeg spesielt på kombinasjonen av teknikk og råvarebruk.


1. Pani puri


Første servering, i utgangspunktet en indisk gatemat-snack klassiker, i dette tilfellet gjort med moderne tvist! Luftig og sprø puri fylt med myke potetbiter og koriander. Pani ble servert i shot glass; blanding av tamarind, mynte og koriander, søtlig samt syrlig og skarp - for en magisk start!


2. Torsk


Menyen er basert på sesongens råvarer, i sesong akkurat nå; torsk!

Fisken var blitt panert i kikert- og rismel - resultatet var knasende! Dressing av sennepsolje og wasabi. Kaviar laget av ferskpresset appelsinjuice og tørket mangopulver.3. Okra Chaat

Fritert okra, i samme panering som torsken, samme resultat - sprøtt, det var som å spise fries, bare et hakk friskere, saftigere og fruktigere! Okraene var blitt toppet med chaat masala pulver, tamarind og yoghurtsaus samt fersk granateple.4. LammecarreJeg ble fortalt at denne retten tok 3-4 dager å lage! Lammekjøttet var blitt laget i 4 ulike steg; 1. først marinert i tørr krydder i 24 timer, 2. vakumeres, 3. sous vide, 4. grillet i tandoor. Fy søren! Helt utmerket mørt og saftig kjøtt! Det ble servert med ristede pistasjnøtter, indisk syltet rødløk og kremet cashewsaus.


5. Vaktel og trøffelnaanPannestekt vaktel med trøffelkaviar og spiselig gull. Smørsaus laget av cashew, løk, tomat og gulrot, som var blitt kokt i minst 5 timer. Ved siden av ble det servert trøffelnaan med shavet fersk trøffel over brødet ved servering. Unikt - etter mine undersøkelser er dette eneste stedet Norge som serverer dette.6. Laks
Enda en utypisk råvare som ikke er ofte til å se i indiske restauranter. Laks krydret i 5 spice mix, først stekt i lav temperatur på salamander grill så videre pannestekt - helt perfekt temperert. Ble servert på sitronsaus med god smak fra safran, sitron og kokosmelk. Lettrøkt ved servering og toppet med extra virgin olive oil caviar.7. DessertVaniljebunn, 70% sjokolademousse, rips og sjokoladepuffs som poppet i munnen. Ble servert på tåke av tørris.Chefs Table, smaksmeny byttes ut hver 2-3 måned.

Koster 999,- per person