Favorittpasta i Oslo, liste på 6 restauranter

Annonse / Samarbeid med TrueStory som spesialiserer seg på opplevelser og opplevelser-gaver

For ordens skyld; maten er ikke sponset av restauranteneRUGATINO

Disse åpnet for knappe 2 måneder siden. Det blir ikke mer autentisk; kokkene har de hentet fra Italia, en Calabria og en fra Roma. Pastaen er fersk og laget selv på huset av en dedikert pastakokk.. Menyen er preget av retter som er typisk å finne i en Romersk Trattoria. Brødet er i tillegg laget selv på huset og laget i italiensk surdeigs-stil.


Adresse: Youngs gate 9, 0181 Oslo

*Obs! Noter dere denne adressen, det står feil på google


Spaghetti alla carbonara 205,-

Hjemmelaget pasta, egg, guanciale og pecorino.PASTA FRESCA

En liten skjult restaurant mellom Nybrua og Schous plass. Med plass til maks 12 personer tipper jeg inne, og heldigvis en større uteservering. Pastaen er fersklaget, og menyen enkel. De hadde forså vidt ikke meny på papir, vi måtte spørre damen som stod bak kassen om dagens meny - kult. I tillegg til enkel matservering selger de fersk pasta og italienske delikatessevarer.


Adresse: Trondheimsveien 2 (Bygg G), 0560 Oslo


CAMPO DE`FIORI

Nederst på Bogstadveien finner du en koselig italiensk perle med stemningsfull uteservering. Prisen er mye høyere enn de fleste. På menyen var det kun fire pastaretter. De brukte overraskende krem/fløte i de to rettene vi bestilte. Pastaen var fersk, al dente kokt, hadde god smak og var svært vellaget.


Etter å ha undersøkt litt på google, finner jeg i flere forum at det finnes italienske oppskrifter med fløte, og de kalles ofte for "panna e/alla xxx". Har jeg noen italienske lesere? Skriv gjerne til meg om fløte i pasta!


Adresse: Josefines gate 23, 0351 Oslo


Gricia de Campo 279,-

Romersk pasta med pecorino ostesaus, organisk guanciale fra Amatrice og svart pepper.
Fettucine ar tarfufo 295,-

Fersk pasta, trøffelkrem, svart pepepr og revet parmesanost
Vi testet i tillegg en forrett! Denne anbefaler jeg på det høyeste!

Caprese Romana 225,-

Burrata, basilikum, ovnsbakt cherry tomater, balsamico reduksjon. I tillegg ble det servert med syltet appelsinskall tror jeg? Litt annerledes fra de jeg har smakt på tidligere.

MAMMA PIZZA OSTERIA ITALIANA

Da jeg besøkte disse for et par år siden, var det et hemmelig sted for foodies. Men nå er det blitt et svært velkjent sted for kvalitets pasta og pizza! Eierne og kjøkkenteamet er fra Italia. Menyen er autentisk og tradisjonell, det samme gjelder stemning og interiør.


Adresse: Dronningens Gate 22, 0154 Oslo


Carbonara 199,-

Spaghetti alla chitarra, pancetta bacon, egg, sort pepper, Parmigiano 17 mnd.


Tagliatelle al Ragu 199,-

Hjemmelaget bolognese saus, Parmigiano 17 mnd.


Casarecce e Burrata 205,-

FAVORITT!

Burrata DOP "Antica Fattoria", hjemmelaget pesto, cherry tomater, Pancetta bacon, pistasj, Parmigiano 17 mnd.


Tortellini Burro e Salvia 179,-

(Ikke på menyen lenger ser jeg)


VIVA LA PASTA

Pasta laget på 24 måneders lagret Grana Padano ostehjul. Kokken er fra vakre Napoli. All pasta produseres selv på huset. Pasta kokt på bestilling, helles rykende varmt rett fra kjelen og over på ostehjulet, resultatet er kremet og osterik saus - superdigg! Jeg anbefaler på det sterkeste å velge den klassiske med tagliatelle, grana padanosaus og parmesan.


Adresse:

De har bod inne på Oslo Street Food

Torggata 16, 0181 Oslo


WINTHER ARTISIAN FOOD & RESTAURANT

Disse har jeg skrevet om mange ganger tidligeretidligere . Menyen består av økologiske og sesongens nordiske råvarer kombinert med italienske oppskrifter. De har en italiensk pastakokk, og pastaen lages fersk på huset. Jeg liker veldig godt konseptet til Winther; bærekraftig mat, egenprodusert ost og målet om å fremme kvalitet og kortreiste råvarer. Jeg har både smakt ravioli, skalldyrspasta og vegetarpasta her, alle gangene har vært suksess!


Les mer om pastakurs eller book det HER, min opplevelse kan leses HER


Adresse: Grundingen 3, 0250 Oslo