Beats & Brunch, Theatercaféen

Invitert, ikke sponset anmeldelse


Restaurant:

Theatercaféen


Kjøkken:

Internasjonalt, brunch


Prisklasse:

Middels


Adresse:

Stortingsgata 24-26, 0117 Oslo


Matkoma av en søndag!

Vi spiste oss nesten igjennom hele menyen - 9 ulike retter. Til info sendte vi tomme tallerken tilbake.

Jeg fikk inntrykk av at rettene på høyresiden av menyen var klassisk brunch mat, og venstresiden mer utradisjonelt hvor kokken har fått muligheten til å leke seg frem. Det er Claes Skog som er kjøkkensjef hos Theatercafeen.Kroppsvarm start på brunchen!

Caviar & vodka 199,-

En eksklusiv og kvikkende start på brunchen - Rossini Baerii kaviar med iskald Absolut Elyx vodka shot. Nå kan bare festen starte sa kroppen.

Østers 6 stk. 310,-

Dette spiser jeg hver dag i Frankrike. Østers med sitron og klassisk fransk vinaigrette av sjalottløk og rødvinseddik. Alltid en slager for ganen.Europeisk sashimi?Hamachi sashimi 215,-

Skiver med hamachi i en fantastisk frisk, interessant og smakfull tomatconsomme, ble servert med limemajones, macadamianøtter og timut pepper. En flott presentasjonsmak av hav og grønnsaker. Nyskapende og utrolig godt! Anbefaler!En av Oslos beste og mest originale tartarer
Steak tartare 225,-

En svært smaksrik og passelig sterk tartar krydret med koreanske smaker - fermentert rød chili og soyabønner, den kjente pastaen fra Korea nærmere kalt gochujang. Ble servert med kewpie majones, en tykk syrlig saus, pinjekjerner som ga god tekstur, sprø steambun fra Bread n Butter og rettich. Alt bare klaffet helt perfekt i munn! Deilige teksturer og helt perfekt balanserte smaker! Himmelsk godt! Topp 3 Oslso beste tartar.
Pork dumplings 185,-

Dumplings fylt med svinekjøtt og sopp tror jeg? Ble servert i en superdigg pisket tom kha saus med kokosmelk, tempura crisps, chiliolje og koriander. Elegant tolkning av dumplings samt veldig smakfullt! Favoritt!Digg vegetarrett, med en av mine favorittgrønnsaker
Crispy artichoke & grilled cucumber 185,-

Artisjokk er ofte en greie man spiser kun på restaurant? Det er en grønnsak jeg alltid glemmer å lage selv, og har faktisk aldri fått servert hjemme hos noen. Det er noe finessepreget ved artisjokk?

Knasende sprø artisjokk ble servert på tykk krem laget av ristede artisjokker, grillet agurk, chili og røkte mandler.Slik som det skal være
Egg benedict 99,-

Jeg måtte selvfølgelig prøve en brunch klassiker. fra høyresiden av menyen Jeg kan bekrefte at den var egg posjert etter boka; rennende plomme og fast eggehvite! Egget ble servert med røkt skinke, spinat og kremet hollandaise saus. Nydelig!
Desserter med det lille ekstraCrunchy "croffle" 125,-

Sprø croissant vaffel, med høvlet brunost, bringeærsyltetøy, bær og vaniljeis. Se så gøyale kombinasjoner? Fy søren dette var digg! Denne må dere prøve!


Litt inside information

Theatercafeen har en dessertkokk som er opprinnelig er fra Korea.

Ricotta souffle pancake 135,-

Dette må jo være oslos luftigste pannekaker?! Pannekakene ble servert med flamberte bananer, mascarponekrem og sitron zest. Sinnsykt digg!

Lemon pie ice cream sundae 125,-

Denne er for deg ikke er så glad i sukkersøte desserter. Myk marengs med lemon curd, blåbærkompott, limoncello granita. Syrlig og frisk! Denne var også en av mine favoritter!