HITCHHIKER

Gatemat fra hele verden med fokus på bærekraftige og økologiske råvarer

Bla nedover for matanmeldelse

Restaurant

Hitchhiker

Bydel

Grunerløkka

Adresse

Mathallen, Vulkan 5, 0178 Oslo

Kjøkken

Street food fra hele verden

Størrelse porsjon

Små/middels

Prisklasse Lavt/middels

Meny

Bildene nedenfor er fra en 3 retters lunsj meny til 295 kr.

For foodies?

Absolutt! Her serverte de spennende mat med bruk av unike råvarer. Isåfall veldig unikt for å være restaurant i Norge.

Anmeldelse legges ut på Instagram, før det legges ut på bloggen, følg meg på OsloNam

 

Rett

Meksikansk svinesalat med tomatillosalsa.

Mexixcan pork salad with tomatillo salsa.

Anmeldelse

Super fresh lunsjrett! Sprø og frisk hjertesalat, kjøttet var meget fettrikt og mørt men på grensen til noe smakløst. Griseørene var sprø, det ga retten ekstra tekstur, rødløken var et balansert og friskt tilskudd som bidro med syrlighet og sødme. Tomatillosalsaen var herlig frisk, litt bitter og gjorde retten fullkommen i smak.

 

Rett

Hitch-bowl. Sterling kveite og rød appelsin ponzu.

Hitch-bowl. Sterling halibut with red orange ponzu.

Anmeldelse

Fisken var myk og hadde en ren fiskesmak. Avokadokremen var helt nydelig! Den var glatt, herlig kremet og hadde et lite kick fra wasabien i ettersmaken. De sprø, luftig og små bitene med tempura bidro med god tekstur, og de tynne stripene med ingefær ga retten ekstra friskhet og smaksdimensjoner. Ponzu sausen var et meget godt tilskudd til retten, den hadde en bitter smak som minnet om appelsinskall og var meget godt balansert mellom syrlig og søt. Denne retten falt meget i smak, og er til å anbefale.

 

Rett

Soto Betawi. Oksesuppe fra Jakarta.

Soto Betawi. Beefsoup from Jakarta.

Anmeldelse

Restauranten var meget generøs med kjøttet som dere ser! Kjøttet hadde fantastisk karamellisert og tydelig stekeskorpe, det var nydelig mørt, mykt og det var både delikate og grove biter av kjøtt i suppen. Suppen var mektig, smaksrik, tynn men fortsatt delvis kremet av fløte eller kokos, tipper jeg. I suppen var det biter av kål, tomat, poteter og løk.

 

Rett

Banana split, the Hitch way. Banan, softis, pop rocks, bananbrownie, sjokoladebiter og sjokoladesaus. Banana split, the Hitch way. Banana, soft ice cream, pop rocks, banana brownie, chocolate bites and chocolate sauce.

Pris

97 kr.

Anmeldelse

Nydelig kremet, luftig og sødmefull bananis. Den hvite brownien var saftig, myk og fylt med peanøtter som ga god smak og tekstur. Det var små biter med hard sjokolade som ga litt tyggemotstand og deilig flytende sjokoladesaus. Det var et element som overrasket, godteri som poppet i munn; pop rocks! Gøy!? Det var hint av karamell i ettersmak i desserten, jeg mistenker at det kom fra pop rocksen. Dette var en helhetlig søt dessert uten syrlige elementer, det falt dog veldig godt i smak da jeg var lysten etter noe søtt i dag. Anbefaler denne til alle som ønsker å teste en ny vri, om ikke bedre på den tradisjonelle banansplitten.

 
 

Minner om at denne anmeldelsen er skrevet av My, eier av OsloNam. Dette er min personlige vurdering.