KAMAI

Basert på det asiatiske kjøkkenet, inspirert fra hele verden

Bla nedover for matanmeldelse

Restaurant

Kamai Restaurant

Bydel

Grunerløkka

Adresse

Korsgata 25, 0551 Oslo

Kjøkken

Asian fusion

Størrelse porsjon

Små

Prisklasse

Middels

Meny

Bildene nedenfor er fra 4 retters meny til 525 kr. per pers.

For foodies?

Er du en erfaren restaurantspiser vil du kanskje ikke oppleve maten på Kamai Restaurant som spennende nok, dog var maten god og smakfull.

Anmeldelse legges ut på Instagram, før det legges ut på bloggen, følg meg på OsloNam

 

Rett

Ceviche. Appelsin, fennikel & aji Amarillo. Ceviche. Orange, fennel and aji Amarillo.

Pris

4 retters meny. 525 kr

Anmeldelse

Dette var en litt annerledes ceviche enn det jeg tidligere har smakt. Dagens fisk var hyse, den hadde tydelig smak av salt og var ellers fersk. Fennikelen var sprø, skåret i fine gjennomsiktige skiver med en redusert anissmak, det falt godt i smak da den fort kan bli et veldig dominerende tilskudd. Jeg savnet mer syrlighet i denne retten, ettersom fisken var blitt marinert i en nokså søt appelsinsaft. Det var strødd med nydelig sprø quinoa på toppen, det balanserte godt ut med den myke fisken og friske fennikelen, det bidro med ekstra tekstur i retten. Aji Amarillo er et krydder som er laget av chilipepper, denne smakte jeg virkelig ikke noe til, mulig jeg er blitt vant til sterk mat da jeg spiser chili til frokost

 

Rett

Popcorn med Shichimi Togarashi krydder

Popcorn with Shichimi Togarashi spice

Pris

Gratis ved bestilling av mat

 

Rett

Kyllingskinn. Kinaskokk og miso Chicken skin. Chineese artichoke and miso.

Anmeldelse

Tynn, smule saltet og sprø kyllingskinn, smaken kunne sammenlignes med min julefavoritt; sprø ribbesvor. Kinaskokken var et friskt tilskudd og hadde syrlig smak. Det var en meget kremet og smakfull saus i bunn med hint av hvitløksaroma, det minnet meg om en slags aioli. Over sausen lå det fine biter av søtlig og nøttearomatisk bakt jordskokk.

 

Rett

Svin. Potetpuré, grønnkål, rødbeter og peanøtter Pork. Potato puree, kale, beetroot and peanuts

Anmeldelse

Herlig silkemyk og kremet potetpuré med god smak av ekte smør. Svinekjake var kokt til perfeksjon; mykt og mørt (som dere ser var det ikke nødvendig med kniv) Kjøttet hadde god smak av soya, hint av brent sukker og ingefær. Kålen var sprø og litt saltet. De ristede peanøttene bidro med ekstra crunchy tekstur og aroma i retten. Dette var min favorittrett fra deres 4 retters meny.

 

Rett

Eplekake. Yuzu og marengs. Apple cake. Yuzu and meringue

Anmeldelse

Denne desserten hadde god smak av karamell, kanel og ettersmak av noe som minnet om lakris. Yuzu iskremen var frisk, syrlig og ikke for søt. Kaken var noe tørr, heldigvis bidro isen, den søte kremen og de små bitene med fersk eple til at opplevelsen ble bedre. Karamell crumble tilføyde ekstra tyggemotstand i retten.

 

 

Minner om at at denne anmeldelsen er skrevet av My, eier av OsloNam. Dette er min personlige vurdering.