LE BENJAMIN

Le Benjamin er en sikker vinner! Bla nedover for matanmeldelse

Restaurant Le Benjamin

Kjøkken Fransk bistro

Adresse

Søndre gate 6, 0550 Oslo

Prisklasse Middels

Bydel

Nedre Grunerløkka

For foodies?

Absolutt! Velsmakende, kreativ kokkeling og spennende meny.

Anmeldelse legges ut på Instagram, før det legges ut på bloggen, følg meg på OsloNam

 

Rett

Brød med smør.

Pris

Gratis ved bestilling av mat.

Anmeldelse

Nydelig ferskt, varmt brød med herlig definert skorpe og ekte fransk smør.

 

Rett Krabbesuppe med fenikkel, creme fraiche og bokhvete. Crab soup with fennel, creme fraiche and buckwheat. Soupe de crabe, crème fraîche, fenouil et sarrasin.

Pris 805 kr. for selvbestemt 5 retters meny.

Anmeldelse Lett kremet, fantastisk smaksrik og skummet krabbesuppe, jeg mistenker at suppen også ble laget på hummerkraft? Det var tydelig smak av anis selv om jeg ikke kunne se biter av fennikel i suppen. Creme fraichen hadde en fast og herlig smøraktig tekstur, den smeltet helt vidunderlig på tungen. Bokhveten bidro med; for noen rundt bordet for mye, men for meg god tyggemotstand. I suppen var det både krabbeinnmat og krabbekjøtt. Den sorte, frityrsprø og tynne maisenna chipsen bidro med god tekstur til retten.

 

Rett

Mandelpotet med purreløk, Comté og sort trøffel.

Almond potatoes with leek, Comté and black truffle.

Variation de pommes de terre et poireaux, Comté et truffes.

Pris

805 kr. for selvbestemt 5 retters meny.

Anmeldelse

Potetene kom i tre ulike former og teksturer; herlig knasende sprø, glatt pure og myke terninger. Den delvis brente purreløken bidro med god grill og løk smak. Kålen var fersk, smakfull og noe sprø i kantene. Det luftige skummet hadde god smak av hvitløk, og retten hadde i helhet helt nydelig smak av ekte smør og noe smak av trøffel

 

Rett Sjøkreps med dagens garnityr, estragon, pepper, smør og tomat. Langoustine with garnish of the day, tarragon, pepper, butter and tomato. Langoustines façon du jour, estragon, poivre, beurre et tomate.

Pris

805 kr. for selvbestemt 5 retters meny.

Anmeldelse

Strålende fersk, myk og sødmerik sjøkreps. Sausen var tykk, kremet, hadde god smak av ekte smør, ferskkvernet pepper, og smakfull balanse mellom syrlighet og sødme. Kan sausen kanskje ha vært en type pure av soltørket tomat? Det var definitivt ikke en dominerende syrlig smak av ubehandlet tomat. Denne retten anbefales på det sterkeste, mulig dette er den beste oppskriften jeg noen gang har smakt på sjøkreps, så du kan banne på at jeg kommer tilbake for å bestille en hel tallerken.

 

Rett

Gratinert løksuppe med løkringer og karsemajones. Gratinated onion soup with onion rings and cress mayo. Soupe à l’oignon, oignons frits et mayonnaise aux cresson.

Pris

805 kr. for selvbestemt 5 retters meny.

 

Rett

Grillet entrecôte med hvitløkskrem og Bordelaise saus.

Grilled entrecote steak with garlic cream and Bordelaise sauce.

Entrecôte grillée, crème d’ ail et sauce Bordelaise.

Pris

805 kr. for selvbestemt 5 retters meny.

 

Rett

Sjokoladesuffle med toffeesaus og pistasjis. Chocolate souffle with toffee sauce and pistachio ice cream. Soufflé au chocolat noir, sauce toffee et glace pistache.

Pris

805 kr. for selvbestemt 5 retters meny.

Anmeldelse

Rykende nystekt og luftig suffle som hadde herlig gylden og sprø skorpe. Kjernen var nydelig flytende, kokkene hos Le Benjamin vet hva de driver med! Det var deilig intens smak av mørk sjokolade, suffleen var passe søt men ikke kvalmende. Kontrasten mellom varm suffle og iskald is var fantastisk godt. Isen hadde mild pistasjsmak, den var silkemyk og kremet, det var toppet med pistasj biter som ga ekstra tekstur. Toffeesausen var søt og hadde god karamellsmak, det minnet meg om center godteriet.

 

Rett

Moules marinières au cidre, pommes et estragon.

Blåskjell i kremet saus med cider, eple og estragon.

blåskjell

Pris

105 kr.

Anmeldelse Suppen var smaksrik, fyldig, balansert og med en nydelig kremet konsistens. Den kom med nyplukket og aromatisk estragon.

Le Benjamin overrasket nok en gang med et nytt element; syrlige eplebiter i suppen, dette falt inderlig i smak! Vi hadde en blid og oppmerksom servitør som vartet opp med et nytt parti med nybakt spenstig brød og kaldt vann Jeg mistenker blåskjellen for å blitt en smule overkokt. Marginene her er som vi vet svært små.

 

Rett

Crustacé du jour Prix du jour. Dagens hovedrett/forrett.

Sjøkreps med salt, pepper, lime, olivenolje, gressløk og balsamico.

Pris

223 kr (Størrelse: forrett)

Anmeldelse Myke, sødmefulle, kjøttrike og ferske sjøkreps. Smaken av middels grovkvernet sterk pepper kom tydelig frem i denne retten! Kombinert med en rik, tykk balsamico og en smakfull olivenolje, dette var en spennende, smakfull og ny tilsetning til sjøkrepsen.

 
 

Minner om at at denne anmeldelsen er skrevet av My, eier av OsloNam. Dette er min personlige vurdering.