AYMARA

Ceviche heaven in Oslo

Restaurant

Aymara

Bydel

Frogner

Kjøkken

Peruansk

Adresse:

Parkveien 64, 0254 Oslo

Prisklasse

Middels/høy

 

Rett

Anticuchos de lengua. Grillspyd av oksetunge, aji panca marinade, myntekrem og konfiterte poteter.

Anticuchos de lengua. Grilled ox tongue skewers, aji panca marinade, mint cream and confit potatoes.

Pris

165 kr.

Anmeldelse

Delikat, strålende mørt, grillaromatisk, krydret og deilig elastisk tungekjøtt. Maisen var blitt pannestekt og hadde en fin og smakfull stekeskorpe, mint kremen var frisk og potetene herlig sprø. Om jeg ikke husker feil var det tilsatt sjokolade, som gjorde retten litt mer eventyrlysten.

 

Rett

Tirado de conchas. 2 stk. kamskjell fra Hitra, aji limo leche de tigre, søtpotet, choclo, rødløk og cancha. Tirado de conchas. 2 scallops from Hitra, aji limo leche de tigre, sweet potato, choclo, red onion og cancha.

Pris

195 kr.

Anmeldelse

Nydelig tykk, fargerik, lett og herlig syrlig saus! Syrligheten ble godt balansert ut med søtlig søtpotet og løk. Maisen og reddiken bidro med god tekstur og friskhet. Kamskjellene var ferske, sødmerike, glatte og myke. Dette var eksepsjonelt godt!

 

Rett

Ceviche Criollo. Dagens fisk (sei), leche de tigre ají amarillo, søtpotet, cancha, choclo. Ceviche Criollo. Today's fish (pollock), leche de tigre ají amarillo, sweet potato, cancha, choclo.

Pris

170 kr.

Anmeldelse Det var myke fiskebiter blandet i en herlig syrlig og middels sterk base, chilipepperen ga en god kortvarig sting i munn, knasende sprø og myk gigant mais, søtpotet i herlig kremet puré og i fine delikate terninger, aromatisk rødløk i fine tynne skiver, og fersk koriander på toppen. Denne retten var fantastisk frisk og hadde utrolige deilige teksturer.

 

Rett Tempurafritert fisk med dagens fangst, tomat, avocado, kål og chipotle

Pris

190 kr

Anmeldelse Fisket smakte ferskt. Dette var ikke min favorittrett. Det var kjedelig og smakløst tilbehør. Kålen falt ikke særlig i smak, det var saltet og hadde en røkesmak. Tempurarøren på fisken var i overkant av saltet.

 

Rett

Steambun med ribbe og kålsalat .

Pris

75,- pr stk.

 

Rett

Ceviche Miraflores.

Isgaltfilet, leche tigre, koriander og søtpotet

Pris

165 kr

Anmeldelse

Fisk i terninger trukket i en syrlig marinade, servert med myk gigantmais, sprø topping og søt søtpotet. En deilig, syrlig frisk rett med gode teksturer

 

Rett

Ceviche Ahi Poke med dagens fangst (tunfisk), soya, sesam, lime, avocado og macadamianøtter

Pris

190 kr

Anmeldelse Silkemyk tunfisk som var blitt oppskåret i terninger og blandet inn i en søt og syrlig saus. Det var lite å klage på når det kom til sausen. Den hadde en nydelig konsistens med biter av myk avokado og ristede nøtter på toppen.

 

Rett

Crispy tynnribbe «chicharrón» med salat, nektarin og hoi-sin

Pris

190 kr

Anmeldelse

Møreste og mest fløyelsmyke ribben jeg noen gang har smakt! Det ble litt for mektig da fordelingen på tallerken var ¾ dels kjøtt. Det var godt krydret, men vi savnet mer tilbehør

 

Rett

Jordbær & yoghurt med marengs og salt karamell

Pris

140 kr

Anmeldelse Endelig en mindre kvalmende dessert! Frisk og enkel, vaniljesausen var luftig og kremete. Isen var passe syrlig og søt, sprø marengs og jordbær som var fersk og smakfull. Jeg tenkte litt på; hvor ble det av salt karamellen?