• Admin

BLÅSKJELL I OSLO


Glad i blåskjell?

Liste over restauranter som tilbyr dette, og mine favorittsteder.

/Where to find the mussels or moules frites in Oslo.
Digresjon: Jeg bruker dobbelt så lang tid på å spise for å ta fine matbilder, og i tillegg 2-3 timer i etterkant for å redigere og skrive tekster, håper dere kan vise forståelse for de relevante produktene jeg fremmer. Ikke betalt annonse, kun adlinks.Tilbake til om blåskjell i Oslo Det er vel ikke noe sjokk at jeg har laget en slik liste, mange av dere har sikkert lagt merke til at jeg er overdreven glad i blåskjell.

Denne listen oppdateres fortløpende så fort jeg oppdager flere steder - I kronologisk rekkefølge - nyeste til eldste oppdagelser.I Michelin guiden


Restaurant: Brasserie Hansken

Blåskjell i hvitvin, urter og fløte. Serveres med fries.

Prisen: 238,-

Vidunderlig kremet, passe tykk og smøraktig suppe, ferske og kjøttfulle skjell. Husk å dyppe det herlige surdeigsbrødet som medfølger i suppen - nydelig! En av mine favoritter i Oslo!Billig og bra, billigste!Restaurant: PinkFish


Rød curry blåskjell med kokosmelk, lime, chilli, gulrot, sopp og koriander.

Passelig krydret og lett kremet med masse grønnsaker og koriander. Superflotte ferske og kjøttfulle økologiske blåskjell fra Trøndelag - se bildet over.

150,- per porsjon.


Ler mer om mitt besøk hos PinkFish klikk her.
Kokosmelk og sitrongress

Restaurant: Theatercafeen

Kokosmelk, sitrongress, ingefær og pommes frites.

Coconut milk, lemongrass, ginger and French fries. 255,-


Et sted som jeg nylig har oppdaget - krydret, kremet og sitrongress-aromatisk suppe med masse koriander og sprø fries. Litt stivere pris, men så lenge det smaker er jeg med! Denne retten er både tilgjengelig lunsj og middag.
Franskmennene kan blåskjell!

En av mine favoritt blåskjell finner du hos restaurant Le Benjamin på Grunerløkka.

Moules marinières au cidre, pommes et estragon.

Blåskjell i kremet saus med cider, eple og estragon.

105 kr. (liten porsjon)

Suppen var smaksrik, fyldig, balansert, med en nydelig kremet tekstur, elegant og fluffy skum. Det var aromatisk duft og smak av estragon. De syrlige eplebitene i suppen, falt inderlig i smak, det balanserte retten svært godt ut og bidro med fin friskhet.

Enda en fransk en, selvfølgelig!

Denne fra Brasserie France er sensasjonell!

Dampede blåskjell i kremet safransuppe 0,3 kg.

Steamed mussels with cream and saffron 0,3 kg.

kr 175,-

Nydelig kremet suppe med tynne strimler av fennikel og flott safranaromat, blåskjellene må ha vært håndplukket av kokken, for alle var perfekte, og ingen skjell som var død/lukket. Anbefaler denne på det sterkeste!
Uformelt på Løkka, få sitteplasser, trangt, men definitivt verdt det

En annen favoritt; Ostebutikken på Grunerløkka! Når jeg virkelig er sulten, bestiller jeg både denne og moules roquefort.

Moules frites. Hvitvinsdampet norske blåskjell med hjemmelaget pommes frites, grillet brød og chilli aioli. 189 kr


Ferske og kjøttfulle skjell, i en tynn smaksrik suppe, store og flotte persilleblader. Hjemmelagde, tykke og nystekte fries.Anbefaler denne på det sterkeste! Kraftig fransk blåmuggost vendt i blåskjell.


Moules roquefort. Hvitvinsdampede blåskjell vendt i Roquefort. Serveres med brød. 189 kr

Roqueforten bidro til en kraftig, fyldig og skarp suppe. De var ikke sparsomme på osten! Store biter med kremet og pikant ost var til å finne i suppen. Sødmefulle og ferske blåskjell. Denne anbefales til alle som liker komplekse og dominerende aromaer!

Blåskjell + utsikt = Sant

Restaurant: Ekeberg Restauranten

Moules frites. Blåskjell, sitrongress, lime, kokos og chili serveres med pommes frites og aïoli. Moules frites. Mussels, lemongrass, lime, coconut and chili, served with fries and aïoli.

190 kr.

Blåskjellene var ferske og sødmefulle. Suppen var meget lett kremet og relativt smakfull, det var hint av sitrongress og kokos i ettersmak. I suppen var det biter av løk, fersk koriander og chili, suppen var dog ikke sterk. Det var varme og sprø fries, passe tykk aioli som hadde mild smak av hvitløk. Var dette de beste blåskjellene jeg noen gang har smakt i Oslo? Nei, men det smakte fortsatt veldig godt! Anbefaler for de som ønsker en god blåskjellrett i kombinasjon med utsikt.


Trond Moi kan fiskesuppe, men kan han blåskjell?

Restaurant: Bolgen og Moi


Dampede blåskjell. Med en "touch" av Asia. 700 gr. Kokosmelk, chili, vårløk og lime.

Steamed mussels. With a “touch” of Asia. 700 gr. Coconut milk, chilli, scallions and lime.

175 kr. for blåskjell

Fries med ketchup. 49 kr. tillegg.

Svaret er ja! Suppen var tynn og meget lett kremet. Jeg tipper det var tilsatt litt ingefær i suppen, det var et lite hint av det i ettersmak. Retten var toppet med rause biter av vårløk, og små biter av anonym chili og ellers hvitløk i suppen. Blåskjellene var ferske, de var sødmefulle og kjøttrike. Dette var en ganske mild asiatisk blåskjellsuppe, anbefaler for de som er ute etter en enkel men med liten vri type suppe.
Tja.

Ps! Aldri sett så liten blåskjell porsjon i hele mitt liv, det var ca. 12-14 stk. blåskjell i bollen. Suppen var fyldig og hadde god smak av chorizo.

Restaurant: Royal gastropub

Blåskjell. Lages med Erdinger weissbier, chorizo og chili dressing, with pommes frites. Mussels. Cooked with Erdinger weissbier, chorizo and chili dressing, with french fries. 178 kr - ganske dyrt med tanke på porsjon.

Vet ikke helt?

Jeg vet ikke om jeg hadde uflaks den dagen eller om det var restauranten som hadde det? Disse skjellene var totalt smakløse og tynne - noe som tyder på gamle skjell. Sausen som ble tilsatt på toppen var meget kremet og smakfull, men i bunn var det en smakløs og vannete suppe. Jeg drar gjerne hit igjen for å gi disse en ny sjanse, det var dog den gang da en ganske nyåpnet restaurant. Som dere ser, litt stivere pris en alle andre steder.

Restaurant: Sørenga Sjømat

Moules frites. Sandefjordsmør, persille og frites.

Jeg betalte 240 kr, på nettsiden deres står det 268 kr.

Aker Brygge

Restaurant: Lektern.

Asian style 500 gr. Dampede blåskjell med kokosmelk, ingefær og chili, ved siden av; french fries og aioli. Mussels Asian Style 500 gr. Steamed mussels with coconut milk, ginger and chilli served with fries and aioli

185 kr

Suppen var smakfull og middels kremet. Det var god smak av hvitløk og ingefær. Blåskjellene var ferske, kjøttrike og sødmefulle.

Ps. kun åpent i sommersesong.

Glad i oyster sauce?

Restaurant: Plah Resturant


Blåskjell vendt i oyster saus og thai basil. Det smakte som beskrivelse på retten, blåskjell i oysterssaus.


Mellom 100-160 kr.
Solnedgang på Sørenga

Ikke så glad i kremet og fet blåskjell? Prøv Cargo Sørenga sin variant av blåskjell i tomatsaus.

Hvitvinsdampede blåskjell i spicy tomatsaus med hvitløks bruschetta. 186 kr

Godt opparbeidet og balansert tomatsaus, med smak av hvitløk, chili og urter.

Shoppingdag på Bogstadveien?

Anbefaler denne! Herlig kremet suppe med god smak av dill og ferske blåskjell. Ps. fries følger ikke med, koster ca. 50 kr i tillegg.

Restaurant: Homan Bistro & Bar


Blåskjell dampet med hvitvin, fløte, hvitløk, sjalottløk og kruspersille. Serveres med brød og smør. 179 kr.Restaurant: Vulkan Fisk

Blåskjell dampet i hvitvin med smør, fennikel, hvitløk, løk og timian. Serveres med pommes frites og vår populære hjemmelagde aioli.

Mussels, steamed in white wine with butter, fennel, garlic, onions and thyme. Served with French fries and homdemade aioli.


190 kr.

Vulkanfisk kan definitivt sjømat, når jeg er på Mathallen besøker jeg kun disse! Blåskjellen deres er enkelt laget - men godt, en litet notat; god smak av urter.
Uteservering + blåskjell

Restaurant: Albert Bistro

Moules frites. Blåskjell serveres med pommes frites, baguette og aioli. 203 kr.


Jeg bor ikke langt unna Aker Brygge, noe av det beste jeg vet er å lunsje blåskjell og i tillegg drikke champagne i en uteservering på Aker Brygge! Jeg drar enten til Albert Bistro eller Sorgenfri! Jeg tror jeg liker Sorgenfri sin versjon best! Ps, det er samme eiere.